srbody .gdlr-core-testimonial-item .gdlr-core-testimonial-item-title{ text-transform : none; letter-spacing: 0; } body .gdlr-core-accordion-style-box-icon .gdlr-core-accordion-item-title{ text-transform: none; letter-spacing: 0; font-size: 17px; } body .gdlr-core-block-item-title-wrap.gdlr-core-left-align .gdlr-core-block-item-title{ text-transform: none; letter-spacing: 0; } body .gdlr-core-personnel-list-image .gdlr-core-media-image .gdlr-core-opacity-on-hover .gdlr-core-zoom-on-hover {background: url(https://fizionova.rs/wp-content/uploads/2017/11/Fizionova-Logo-01-Copy-e1509662996492.png) center top no-repeat !important;}

Korektivne vežbe za zaposlene

Korektivne vežbe za zaposlene

Da li osećate bol u vratu ili u donjem delu leđa? Da li Vam je sve teže da dugo sedite na poslu ili obavljate fizičke radnje? Olakšajte sebi svakodnevne aktivnosti pomoću korektivnih vežbi. Pročitajte tekst i pogledajte video.

Dobrodošli u peti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!

Loše držanje je sve veći problem savremenog društva. Isuviše dugo sedenje ili stajanje na poslu, kao i neuravnoteženo vežbanje sa ponavljajućim pokretima dovode do loše posture, odnosno lošeg držanja.

Poseban problem predstavlja veliki broj repetativnih pokreta na radnom mestu koji su šematizovani, sa opterećenjem, i mogu dovesti do bola u vratnom i lumbalnom delu kičme. Takođe, i samo sedenje tokom celog dana na poslu urzok je velikog broja problema sa kičmom.

Vezbe za zaposlene
Vezbe za zaposlene

Pravilnim držanjem tela, vežbama kojima se jačaju stabilizatori unutrašnje i spoljne kičme i uvođenjem trodimenzionalnih pokreta obogaćuje se šema pokreta. Telo se na taj način adekvatno priprema za napor koji ga očekuje, što dovodi do prevencije bola u vratnom i lumbalnom delu kičme.

Kako ravnomerno ojačati sve mišiće uz pomoć vežbi koje možete raditi kod kuće, kao i koliko vremena je dnevno potrebno odvojiti za njih da biste osetili benefite, pogledajte u našem VLOG-u.

Pogledajte video:

Call Now Button