background shape

Na sledećem linku možete pogledati opis programa lečenja za bol u kuku, koji može biti posledica oboljenja koksartroza. Fizionova centar omogućava lečenje oboljenja primenom inovativnih terapijskih metoda i tehnika.

Značajna tačka u muskulaturi, upotreba pri svakom pokretu i degenerativne promene su učinile da je ovo bol koji se najčešće javlja i pogađa i mlađe i starije osobe.

Ako ste i vi primetili neke probleme ili jednostavno želite da očuvate zdravlje kukova - pozovite naše stručnjake za pravi savet. U Fizionova centru pružamo sve fizijatrijske usluge koje će neoperativnim metodama sniziti bol i ojačati fizionomiju tela.

Čekamo vas!

Lečenje bola u kuku u Fizionova centru

Imamo znanje i iskustvo u lečenju najrazličitijih uzroka nastanka bola u kuku pa ako imate degenerativne promene, bol usled povrede kuka, upalu nerava… obratite se nama u Fizionova centru.

Cilj nam je da svaki pacijent reši svoj problem uz pomoć neinvazivnih metoda i u što kraćem periodu.

U zavisnosti od vašeg zdravstvenog stanja, vašeg opisa problema i dijagnoze donosi se odluka kako izgleda lečenje bolja u kuku i da li da se primenjuje Protokol 1, Protokol 4, Protokol 11 ili Protokol 36. To jasno govori da svakom problemu pristupamo individualno i da se strogo vodi računa o tome koliko godina imate i sa kakvim se problemom susrećete.

U terapiji nam pomažu i različiti aparati, a u ovom slučaju usmerena FSWT terapija i Trakcioni sto kao odličan način za oslobađanje pritiska u međupršljenskom prostoru što prija i pacijentima sa bolom u kuku.

Za sve dodatne informacije, kao i zakazivanje pregleda pozovite na broj: 011/21-00-58.

Naši specijalisti će Vam zakažati prvi slobodan termin koji Vam odgovara i pružiti sve neophodne informacije vezana za pitanja i nedoumice koje bi mogli da imate u vezi sa lečenjem u našem Centru.

Upala kuka simptomi - kako prepoznati prve znake upale?

Kada kuk zaboli potreban je detaljan pregled fizijatra da bi se ustanovio problem jer kada je u pitanju upala kuka simptomi su takvi da bol može biti projektovan sa drugog mesta, ali i stvarna posledica upale kuka.

Prvi znakovi upale mogu da budu jače ili slabije primetni, ali i da se manifestuju kroz bolove u kolenu i duž butine i niže, niz nogu. Nekada je bol u preponi osnovni pokazatelj, a nekada u spoljašnjoj regiji kuka. Dešava se i da umesto bola duže vreme oseća krckanje i pucketanje zgloba, nekada pritisak i bol pri ustajanju, sve zavisi od lokacije bola i uzroka nastanka.

Predlažemo vam da svaku nelagodnost proverite jer se pravovremenim lečenjem se brže dolazi do dobrih rezultata.

Ne čekajte da se stanje pogorša već se na vreme javite u Fizionova centar i krenite sa primenom usmerene FSWT terapije

Sa ponosom vam predstavljamo svetski standard u medicini - usmerenu FSWT terapiju, poslednju reč tehnologije u regeneraciji i oporavku koju nudimo jedini na ovom delu jugoistočne Evrope.

On emituje akustični talas velike energije i direktno se postavlja na bolno mesto. Leči na različitim dubinama: 1,5cm, 3cm, 6cm i 12cm pa može da regeneriše i kosti, ali i meka tkiva.

Kombinovanjem terapijskih procedura i bezbolnih tretmana akustičnim talasima se mnogo pomaže tokom perioda oporavka.

Usmerena FSWT terapija će dobro doći kod svih uzroka pojave upale kuka i ubrzati regeneraciju i kostiju i hrskavice i mekih tkiva.

Uzroci nastanka bola u kuku i nozi

U našem centru se susrećemo sa različitim stanjima pa sa sigurnošću možemo reći da su najčešći uzroci bola u kuku i nozi:

Osteoartritis je degenerativna bolest koja se manifestuje na svim koštano-zglobnim sistemima pa i na kuku. Upala kuka nastaje kao posledica trošenja hrskavice zgloba i dešava se kako zbog godina tako i zbog većeg opterećenja hrskavice kuka. Lečenje može da obuhvati ubrizgavanje kortikosteroida, hijalurona i antiupalnih lekova u prvom koraku, a za rehabilitaciju se obratite nama.

Prelom kuka je povreda koja nastaje na različite načine, ali se najčešće sreće kod starijih osoba sa osteoporozom. Lečenje se sprovodi dužom imobilizacijom, ali i operativnim metodama, a kasnije i fizikalnom terapijom.

Za razliku od degenerativnih promena, povreda kuka kod sportista nastaje usled dugotrajnog opterećenja kukova i trošenja hrskavice usled fizičkog opterećenja u dužem vremenskom periodu.

Lek za bol u kuku i ovde obuhvata mirovanje, lekove i fizikalna terapija kao prvi način terapijskih procedura.

Lumbalni sindrom se manifestuje kao bol na delu gde se kičma spaja sa kukovima usled trošenja ili pomeranja diskusa što dovodi do razvoja bola u kuku. Terapijom uzroka lumbalnog bola nestaće i bol u kuku.

Tendonitis je upala tetive kuka, a lečenje se sprovodi kombinovanom metodom koja opušta tetive i dovodi do bržeg oporavka.

I zglob kuka se može iščašiti usled jakog udarca ili nepravilnog položaja noge, a lečenje je isto kao i za svaki drugi zglob – mirovanje i kasnije fizikalna terapija.

Burzitis nastaje usled upale burze – zglobne kesice koja je ispunjena tečnošću i ima ulogu amortizera pokreta.

Išijas donosi neprijatan bol zbog uklještenja išijaldičnog nerva što se manifestuje i kao bol u kuku i nozi. Ovo je još jedna tegoba koja nije direktno povezana sa kukom, ali ako se ne leči stvara degenerativne promene koje će uzrokovati dalje bolove.

Koksartroza je degenerativna bolest kuka koja je najčešći uzrok nastanka upale i pogađa čak 4% odrale populacije.

Usled dugotrajnog ili nepravilnog pritiska nastaje mehaničko oštećenja hrskavice ili površine zgloba i tada se javlja bol u kuku koji se pojačava tokom vremena.

Kod svakog od ovih problema osnovni način lečenja jeste trenutno otklanjanje bola i mirovanje dok upala ne prođe, a onda se predlaže fizikalna terapija za dugoročno lečenje. Tu je naš centar!

Najčešći problem je bol u kuku pri ležanju – šta raditi u toj situaciji?

Pacijenti se daleko najviše žale na bol u kuku pri ležanju koji može da ima različit intenzitet i trajanje.

Većina problema kao što je artritis, išijas, tendonitis, burzitis… izazivaju bol nakon dugotrajnog ležanja, spavanje na strani na kojoj je kuk oboleo i slaba pokretljivost odmah nakon ustajanja.

I u ovom slučaju fizikalna terapija donosi olakšanje koju može da prati terapija medikamentima za još brži oporavak.

Nema bolje preventive za bol u kuku od vežbanja i ishrane

Dugoročno rešenje i lek za bol u kuku se krije u zdravom životu, a pre svega u zdravoj ishrani i redovnom vežbanju. Vežbe čuvaju funkciju kuka, a zdrava ishrana smanjuje kilograme pa se dvostruko dobro pomaže čitavoj muskulaturi.

Pored terapije koja je u skladu sa vašim individualnim slučajem, dobićete i smernice za vežbe za bol u kuku koje možete raditi i u kućnim uslovima. Reč je o bezbednim pokretima, bez opterećenja koji će pomoći da se mišići ojačaju i pokreti očuvaju pa se svaka degenerativna promena usporava, a bol nestaje.

Ako bolujete od degenerativnog oboljenja zgloba ili imate prelom i povredu kuka ili sedite puno i imate malo fizičkih aktivnosti, a želite da očuvate punu pokretljivost kukova i živite zdravo – posetite Fizionova centar!

Rešite se bola u kuku jednom za svagda - Pozovite i zakažite pregled u Fizionovi

Svoje zdravlje poverite stručnim osobama. Pozovite Fizionova centar i efikasnim postupcima dođite do zacrtanog cilja – život bez bola i uz punu mobilnost!

Zakažite konsultacije na broj telefona 011/21-00-588 i naši specijalisti će pronaći pravo rešenje za vas!

SHARE

____

FIZIONOVA CENTAR

Vodeći centar inovativnih terapija u regionu

ZAKAŽITE PREGLED FIZIJATRA

Dr Jelena Kluz-Đurđević, specijalista fizikalne medicine

Dr Jelena, će nakon obavljenog razgovora sa pacijentom obaviti pregled na osnovu kojeg ćemo dobiti celovitiju sliku zdravstvenog stanja, što će nam pomoći da ustanovimo da li je u pitanju povreda ili dijagnoza.

Pregled traje 30 minuta i sadrži:

Zakažite specijalistički pregled na telefon 011 2100 588 po ceni od 4.000rsd.