background shape

FSWT-usmerena terapija, odnosno terapija „fokusnim“ talasima, predstavlja inovativni tretman kojim se postiže oporavak i regeneracija kostiju, tetiva i ostalih mekih tkiva.

Terapija fokusnim talasima je našla svoju primenu u lečenju različitih stanja. Neka od njih su: polineuropatija, teniski lakat, golferski lakat, petni trn, spondiloza kao i lečenje diskus hernije.

Zakažite specijalistički pregled fizijatra u Fizionova centru ako imate neki od sledećih simptoma:

Nakon obavljenog specijalističkog pregled ćete dobiti mišljenje fizijatra i preporuku za FSWT terapiju ukoliko je ona pogodna za lečenje vašeg zdravstvenog problema.

Ova revolucionarna tehnologija funkcioniše tako što propušta visokoenergetske zvučne talase u oštećena tkiva kako bi se povećao protok krvi i stimulisala regeneracija krvnih sudova.

Vaše telo se na ovaj način podstiče da pokrene prirodan proces zaceljivanja. Iskustvo zadovoljnih klijenata govori da je glavni benefit FSWT-usmerene terapije upravo rapidno smanjenje bola i duplo brži oporavak u odnosu na druge tretmane.

FSWT-usmerena terapija je zlatni standar u lečenju brojnih tegoba

FSWT fokus terapija ima blagotvorno dejstvo i otklanja tegobe mnogih oboljenja.

Prethodno smo pomenuli da se tretman uspešno primenjuje kod simptoma diskus hernije, neuropatije, golferskog lakta, kao i bola u ledjima.

Međutim, fokus terapija Vam može pomoći i kod mnogih drugih stanja i time Vam u velikom meri poboljšati kvalitet svakodnevnog života. Stanja kod kojih se usmerena terapija pokazala efikasnom su:

Fizionova je jedini centar u ovom delu Evrope

koji primenjuje FSWT usmerenu terapiju

background shape

Fizionova je jedini fizioterapeutski centar u ovom delu Evrope koji se može pohvaliti posedovanjem aparata i licence za FSWT-usmerenu terapiju.

Primena ove vrste terapije počinje ranih dve hiljaditih godina u klinikama u Švajcarskoj i Nemačkoj.

Sprovedena su temeljna istraživanja primene fokus terapije i njenog pozitivnog efekta na simptome i tegobe koje se javljaju kod različitih tegoba i stanja koje karakteriše intenzivan bol.

Takođe, primena fokus terapije može pomoći kod erektilne disfunkcije.

U daljem tekstu ćemo detaljno objasniti kod kojih stanja se fokus terapija primenju, kakav je njen učinak u odnosu na druge vidove terapija i koje benefite možete ostvariti njenom primenom.

Razlika izmedju FSWT-usmerene terapije i „Shock Wave“ terapije radijalnim talasima

Mnogi pacijenti koji su suočeni sa simptomima neuropatije, kalcifikata, kao i stanjem takozvanog „petnog trna“ ili „teniskog lakat“ su pomoć potražili u široko rasprostranjenoj „Shock Wave“ terapiji.

Međutim, mnogi od korisnika pomenute terapije nisu zadovoljni njenim efektom.

Tegobe i hronični bolovi nakon Shock Wave terapije nisu nestale. Upravo iz tog razloga je bitno prepoznati razliku izmedju terapije radijalnim talasima, poznatije opštoj populaciji kao „Shock Wave“ terapija i FSWT-usmerene terapije.

Razlog nedovoljnog efekta „Shock Wave“ terapije je što intenzitet radijalnih talasa radikalno opada prilikom prodiranja u potkožno tkivo. Dakle, terapija „radijalnim“ talasima je pogodna isključivo kod tretiranja površnih (superficijalnih) tkiva. S toga, ona ne postiže optimalne rezultate kada je potrebno tretirati dublje tkivo. Kod ovakvih stanja, kao terapiju izbora bi trebalo odabrati FSWT-usmerenu trerapiju, koja se još naziva i „fokus terapija“.

FSWT aparat za primenu „Fokus terapija“

predstavlja poslednju reč tehnologije

background shape

FSWT-usmerena terapija ili „fokus terapija“ se primenjuje pomoću inovativnog aparata koji dovodi do regeneracije i oporavka tkiva i krvnih sudova.

Odlikuje ga akustični talas izuzetne količine energije, koji se primenjuje na bolnim regijama. Njegova revolucionarnost se ogleda upravo u dubini prodiranja u tkivo, čak do 12cm.

Za razliku od metode „radijalnih“ talasa, tehnologija „fokus terapije“ omogućava da se tretman usmeri ka specifičnoj žarišnoj tački sa većom preciznošću.

Fokusirana terapija je izrazito precizna, tačna i prilagođenog intenziteta. Brzi impulsi i visoka gustina energije omogućavaju preciznu „isporuku“ energije u dato područje i efikasno otklanjaju bol.

Bitno je istaći da je fokus terapija neinvazivna metoda (nema hirurške intervencije) pomoću koje možete izbeći operativne zahvate.

Takođe, pacijenti koji se odluče za ovaj vid tretmana mogu biti bezbrižni jer ne postoje skrivene kontraindikacije tokom i nakon procesa oporavka. Zbog toga „fokus terapija“ predstavlja jedinstveni metod u tretiranju stanja i tegoba vezanih za povrede kostiju, zglobova, tetiva i ligamenata.

Bol se u većini slučajeva smanjuje za više od 30%

nakon prvog tretmana

background shape

Kao što smo prethodno napomenuli, usmerena terapija predstavlja rešenje u lečenju mnogih stanja koja karakterišu bol i neprijatne tegobe.

Upravo zbog nepijatnosti koje simptomi nose, ljudi su često primorani da se odreknu različitih aktivnosti poput sporta ili duge šetnje.

Ukoliko imate hronične bolove, kvalitet vašeg svakodnevnog života opada. Simptomi se često progresivno pogoršavaju, zbog toga je neophodno reagovati na vreme i obratiti se za pomoć.

Dobra vest je da postoji provereno rešenje za Vaš problem na pezbolan načim.

Pacijenti koji su već iskusili tretman fokus terapije ovaj tretman opisuju više kao osećaj blagog pitiska, ali bez intenzivnog bola tokom samog postupka.

U zavisnosti od prirode problema, akustični tals se aplikuje na bolna mesta na dubini od 1,5cm, 3cm, 6cm i 12cm.

Pacijenti koji su iskusili fokus terapiju, opisuju da tokom tretmana nisu osetili nikakvu vrstu nadražaja na površini svoje kože, već ispod površine kože u dubljim slojevima tkiva.

Ovakva iskustva potvrđuju dubinski efekat i prodor aparata FSWT-usmerene terapije. Na taj način se postiže regeneracija i oporavak kostiju, tetiva i ostalih mekih tkiva.

Tegobe u potpunosti nestaju nakon četiri do šest tretmana. Međutim, neretko se dešava da pacijenti osete značajno olakšanje već nakon jednog do dva tretmana.

Iskustvo mnogih pacijenata govori da su osetili smanjenje bola za više od 30% nakon prvog tretmana.

Tretman se primenjuje u akutnoj fazi kada je stepen bola najviši, odnosno, kada je potrebno rapidno ublažiti bol. Pored toga, tretman se može primeniti i u subakutnoj fazi, kada je bol već u izvesnoj meri stavljen pod kontrolu.

Specijalistički pregled fizijatra je neophodan pre tretmana

FSWT usmerene terapije.

background shape

Pre prvog tretmana neophodno je otići na specijalistički pregled fizijatra, kako bi se ustanovilo da li postoje određene sekundarne promene koje su dovele do primarnog izvora tegoba.

Na specijalističkom pregledu ćete popričati o tegobama i simptomima sa Dr Jelenom Kluz Đurđević, specijalistom fizikalne medicine i rehabilitacije.

Dr Jelena će pažljivo pregledati relevantnu dokumentaciju kao što su snimci sa magneta, skenera ili rendgenske snimke u cilju utvrđivanja primarne dijagnoze. Nakon toga, slede klinički testovi kako bi se utvrdio stepen problema.

Na osnovu specijalističkog pregleda se stiče celovita slika Vašeg zdravstvenog stanja, što će pomoći da se pravilno procene potrebe za terapijom.

Ako je potrebno, bićete upućeni na dopunsku dijagnostiku, a pregled će se nastaviti u novom terminu. Nakon obavljenog pregleda ćete imati detaljan plan za rešavalje Vašeg zdravstvenog problema.

Bićete detaljno informisani šta predloženi protokol obuhvata i da li ste potencijalni kandidat za lečenje FSWT-usmerenom terapijom.

Fizionova je jedini centar u ovom delu Evrope koji primenjuje „fokus terapiju“

Sa ponosom možemo istaći da je Fizionova jedini fizioterapeutski centar u Srbiji, regionu, pa čak u ovom delu Evrope koji se može pohvaliti posedovanje aparata FSWT-usmerene terapije i njegovom uspešnom primenom.

Fizionova centar poseduje aparat renomirane kompanije Storz koja predstavlja zlatni standard na tržištu medicinskih i hirurških aparata.

Direktor Fizionova centra, Nenad Nešić, poseduje licencu iz oblasti fokus terapije. Pored toga, pohađao je specifičnu obuku u Nemačkoj za primenu FSWT-usmerene terapije.

Obuku i finalno testiranje za licencu su sprovodili nemački ortopedi, traumatolozi, neurolozi koji se primarno bave sprovođenjem „fokus terapije“.

Kvalitet naših usluga je dokazan i o tome govore iskustva mnogobrojnih zadovoljnih pacijenata. Slobodno nas kontaktirajte radi dodatnih informacija i zakažite svoj pregled.

Započnite svoj put ka boljem zdravlju već danas.

SHARE

____