background shape

Dobrodošli u peti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!

Loše držanje je sve veći problem savremenog društva. Isuviše dugo sedenje ili stajanje na poslu, kao i neuravnoteženo vežbanje sa ponavljajućim pokretima dovode do loše posture, odnosno lošeg držanja.

Poseban problem predstavlja veliki broj repetativnih pokreta na radnom mestu koji su šematizovani, sa opterećenjem, i mogu dovesti do bola u vratnom i lumbalnom delu kičme. Takođe, i samo sedenje tokom celog dana na poslu urzok je velikog broja problema sa kičmom.

Pravilnim držanjem tela, vežbama kojima se jačaju stabilizatori unutrašnje i spoljne kičme i uvođenjem trodimenzionalnih pokreta obogaćuje se šema pokreta. Telo se na taj način adekvatno priprema za napor koji ga očekuje, što dovodi do prevencije bola u vratnom i lumbalnom delu kičme.

Kako ravnomerno ojačati sve mišiće uz pomoć vežbi koje možete raditi kod kuće, kao i koliko vremena je dnevno potrebno odvojiti za njih da biste osetili benefite, pogledajte u našem VLOG-u.

Pogledajte video:

SHARE

____

FIZIONOVA CENTAR

Vodeći centar inovativnih terapija u regionu

ZAKAŽITE PREGLED FIZIJATRA

Dr Jelena Kluz-Đurđević, specijalista fizikalne medicine

Dr Jelena, će nakon obavljenog razgovora sa pacijentom obaviti pregled na osnovu kojeg ćemo dobiti celovitiju sliku zdravstvenog stanja, što će nam pomoći da ustanovimo da li je u pitanju povreda ili dijagnoza.

Pregled traje 30 minuta i sadrži:

Zakažite specijalistički pregled na telefon 011 2100 588 po ceni od 4.000rsd.