FOKUS CENTAR

Poverite svoje zdravlje ekspertima

Mi smo pioniri u primeni terapije fokusnim i radijalnim talasima u Srbiji i jedini centar sa dva fokus aparata u regionu. Uspešno se bavimo primenom fokus aparata od 2019. godine uz podršku tima eksperata iz različitih oblasti medicine.

Jedini smo licencirani shock wave centar u Jugoistočnoj Evropi koji poseduje aparat FSWT usmerenih talasa pomoću koga pacijentima pružamo duplo brži oporavak i rapidno smanjenje bola.

Storz Medical, svetski zlatni standard medicinske opreme

Storz Medical je lider u oblasti proizvodnje medicinskih uređaja, ističu se po razvoju inovativnih terapijskih aparata čijom primenom se postiže duplo brži oporavak u odnosu na tradicionalni pristup fizikalne terapije.

Naši terapeuti su pohađali obuku u Nemačkoj za primenu terapije fokus i radijalnim talasima. Obuku su sprovodili nemački specijalisti iz oblasti ortopedije, traumatologije i neurologije. Nakon položenog testiranja su stekli sertifikat za primenu terapije fokusnim i radijalnim talasima, od strane Storz Medical The Shockwave Company, 2019 godine.

Posedujemo i Storz sertifikat praktične i teorijske obuke sveobuhvatnog kursa za terapiju ekstrakorporalnim udarnim talasima; Shock wave Serbia u saradnji sa Storz Medical, 2018. Godine.

NEMAČKI STANDARDI LEČENJA

background shape

Terapija u Srbiji po Nemačkim standardima lečenja.

Kontinuirano radimo na usavršavanju metoda lečenja prateći najnovije standarde i terapijske prakse koje primenjuju naše kolege u inostranstvu.

Svake godine odlazimo na dodatno usavršavanje koje sprovode specijalisti iz oblasti fizikalne medicine u Nemačkoj, ali i drugim državama širom Evrope. Time obezbeđujemo da naši pacijenti u Srbiji dobiju vrhunsku negu i lečenje vođeno svetskim standardima.

Međunarondi sertifikati koji potvrđuju našu kompetentnost:

AKREDITOVANI

background shape

Tim od 26 akreditovanih terapeuta

Fokus centar čini 26 akreditovanih terapeuta koji su stalno zaposleni našeg tima, posvećenih pružanju vrhunske usluge svakom pacijentu. Tim predvode renomirani stručnjaci Nenad Nešić i Nemanja Marjanović, sertifikovani i licencirani specijalisti za terapiju fokus i radijalnim talasima, sa više od 25 godina iskustva u struci.

Pored usavršavanja u oblasti terapije fokusnim i radijalnim talasima, naši terapeuti su proširivali svoje znanje u različitim oblastima fizikalne terapije i stekli sledeće sertifikate:

USA tehnike u Srbiji

background shape

Američka FMK tehnika sa licencom republike Srbije

Pored lečenja, posvećeni smo i edukaciji novih generacija terapeuta što dodatno potvrđuje našu posvećenost poslu. Organizujemo obuke FMK manuelne tehnike studentima koji žele dodatno da usavrše svoje veštine. Jedini smo licencirani centar koji je stekao sertifikat republike Srbije za sprovođenje ove edukacije.

FMK (fasciomiokinematik) tehnika je jedinstveni manuelni pristup pomoću kojeg se postavljaju prave dijagnoze, prepoznaje i rešava disfunkcija u vratu, ramenima (lopatica, klavikula), laktu (teniski i golferski lakat), ručnom zglobu (karpalni tunel) i šaci.

Edukacija je namenjena polaznicima koji imaju završenu srednju medicinsku školu, visoku medicinsku školu, medicinski fakultet, ali i fitnes i kondicionim trenerima. Nakon završene obuke polaznici dobijaju sertifikat o edukaciji FMK tehnike.

FMK tehnika je proizašla iz 30 godina praktičnog iskustva Nenada Nešića, strukovnog fizioterapeuta, koji je svoje znanje sticao u Japanu, Švedskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Rusiji kao i radom sa najeminentnijim osteopatama sveta.

FOKUS CENTAR

Fizionova i Uronova

background shape

Terapija fokusnim i radijalnim talasima ima široku primenu u medicini, može se primenjivati u lečenju različitih oboljenja. U našem Fokus centru smo se usmerili na lečenje fizijatrijskih tegoba - Fizionova; kao i na lečenje erektilne disfunkcije - Uronova.

Fizionova - duplo brži oporavak, razlog zašto nas pacijenti biraju

Fizionova je fizioterapeutski centar specijalizovan za inovativnu fizikalnu terapiju, baziranu na kombinaciji manuelnih tehnika i savremene terapije fokusnim i radijalnim talasima.

Glavni benefit lečenja terapijom fokusnim talasima je duplo brži oporavak u poređenju sa fizikalnom terapijom koja se oslanja isključivo na manuelne tehnike.

Kombinacijom manuelnih tehnika i aparata, možemo da obezbolimo pacijenta još prvog dana terapije, a u narednoj fazi lečenja regenerišemo oštećene mišiće, tetive, ligamente pa čak i kosti.

Više od 10 000 zadovoljnih pacijenata svedoče o kvalitetu terapija i posvećenosti našeg tima svakom pacijentu.

Uronova - Centar za lečenje impotencije bez ijedne negativne recenzije

Uronova je centar za lečenje vaskularne erektilne disfunkcije, kao i problema sa potencijom izazvanih usled peyronijeve bolesti i hroničnog karličnog bola (PPC). Stalni član tima Uronova centra je dr Milan Višekruna, specijalista urologije, koji poseduje više od 30 godina iskustva u struci.

Preko 800 pacijenata je već uspešno izlečilo erektilnu disfunkciju u Uronova centru. Zadovoljstvo naših pacijenata najbolje se ogleda u činjenici da Uronova nema nijednu negativnu recenziju, što potvrđuje kvalitet naših usluga i uspešnost terapije.

Naš fokus aparat poseduje izuzetnu moć regeneracije, omogućavajući obnavljanje krvnih sudova penisa beskontaktno. Fokusnim talasima se erektilna disfunkcija uspešno leči kroz 6 terapija, a stopa uspešnosti lečenja je čak 92%.

ZAKAŽITE PREGLED FIZIJATRA

Dr Jelena Kluz-Đurđević, specijalista fizikalne medicine

Dr Jelena, će nakon obavljenog razgovora sa pacijentom obaviti pregled na osnovu kojeg ćemo dobiti celovitiju sliku zdravstvenog stanja, što će nam pomoći da ustanovimo da li je u pitanju povreda ili dijagnoza.

Pregled traje 30 minuta i sadrži: