PRAVILNIK O KOLAČIĆIMA


Osnovne odredbe


Pravilnik o kolačićima zajedno sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti Fizioterapeutskog centra “FIZIONOVA” iz Beograda, Zemun, ul. Teodora Hercla br. 16 (u daljem tekstu: Fizionova) predstavlja Ugovor koji se odnosi na korisnike.


Šta su kolačići?


Kolačići su tekstualne datoteke sa podacima koje se čuvaju na uređajima korisnika. Kolačići omogućavaju da veb sajt www.fizionova.rs (u daljem tekstu: Sajt) prepoznaju uređaj korisnika.


Kolačići se koriste za prikupljanje podataka o upotrebi Sajta, te ne služe u svrhu prikupljanja podataka radi identifikacije korisnika Sajta, već radi poboljšanja sadržaja i unapređenja korisničkog iskustva.


Vrste kolačića


U zavisnosti od toga ko postavlja kolačiće, dele se na potrebne kolačiće, statistčke kolačiće, kolačiće treće strane i marketinške kolačiće. 


Potrebni kolačići su kolačići koje postavi Fizionova, a koji su neophodni radi pravilnog funkcionisanja Sajta (na primer radi navigacije na Sajtu). Sajt ne može pravilno da funkcioniše bez predmetnih kolačića.


Statistički kolačići omogućavaju da se što bolje razume na koji način posetioci koriste Sajt na taj način što anonimno prikupljaju i prijavljuju podatke 


Kolačići treće strane su kolačići koje postavi neki od servisa trećih lica koje Sajt koristi da bi normalno funkcionisali (na primer Facebook, Linkdin, instagram, YouTube). Fizionova ne kontorliše navedene kolačiće, već to čine treća lica.


Marketinški kolačići su kolačići koji omogućavaju dobro korisničko iskustvo, prilagođavanje sadržaja Sajta i konstantno poboljšavanje Sajta.


Blokiranje kolačića


Ukoliko korisnik želi da onemogući korišćenje kolačića, to može učiniti putem odgovarajućeg menija u okviru internet pretraživača. Internet pretraživači su većinom konfigurisani na taj način da se podrazumeva prihvatanje kolačića, te ukoliko korisnik želi da odbije ili izbriše kolačiće i sličnu tehnologiju, to može učiniti na taj način što će pristupiti odeljku za pomoć i podršku u okviru internet pretraživača koji koristi, sa uputstvima kako da se izvrši blokiranje ili brisanje kolačića i slične tehnologije.


Izmene Pravilnika


Pravilnik o kolačićima može biti promenjen, izmenjen i ažuriran u određenim vremenskim periodima.


Ukoliko dođe do promena, izmena ili ažuriranja Pravilnika o kolačićima korisnik će o tome biti obavešten putem Sajta ili putem elektronske pošte ukoliko je ostavljena od strane korisnika.


Izmene Pravilnika o kolačićima počinju da proizvode dejstvo počev od dana objavljivnaja na Sajtu www.fizionova.rs.


Pravilnik o kolačićima je donet dana 16.08.2021. godine i stupa na snagu počev od dana objavljivanja.

Postavite pitanje
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Pravilnik o kolačićima | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing