FIZIONOVA ZA VAS

U okviru našeg bloga očekuju vas edukativni i informativni tekstovi, kao i video klipovi, o prevenciji od povreda, nastanku bola, fizikalnoj terapiji i načinu lečenja u našem fizioterapeutskom centru.

Blog 1 + video

Bol u ledjima i krstima

Dobrodošli u prvi BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Naš glavni terapeut, Nemanja Marjanović, će Vam objasniti kako najčešće nastaje bol u donjem delu leđa i krstima i kako se možete zaštititi da do povrede, odnosno diskus hernije, nikada ne dođe. Pokazaćemo Vam najb..

Blog 2 + video

Prednji ukršteni ligamenti kolena

Dobrodošli u drugi BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Kao što već znate, naš glavni terapeut Nemanja Marjanović i ovaj put će Vas voditi kroz video i objasniće Vam kako najčešće nastaju povrede prednjih ukrštenih ligamenata i koje preventivne vežbe možete..

Blog 3 + video

Smrznuto rame

Dobrodošli u treći BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Naš glavni terapeut Nemanja Marjanović će Vas i ovaj put provesti kroz zanimljivu temu i ukratko objasniti sve vezano za sindrom smrznutog ramena.Šta je smrznuto rame?Smrznuto rame je povreda odnosno sindrom ko..

Blog 4 + video

Cervikalni sindrom

Dobrodošli u četvrti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Kao što već mnogi znaju, naš glavni terapeut Nemanja Marjanović će Vas i ovog puta voditi kroz objašnjenje povrede i bolnog stanja, detaljno  pojašnjenje terapije, kao i predstavljanje prev..

Blog 5 + video

Bol u donjem delu leđa

Akutni i hronični bol u donjem delu leđaBolove u donjem delu leđa delimo na akutne i hronične: Akutni bol u leđima se javlja iznenada i često ne traje više od par dana ili nekoliko nedelja.Uzroci akutnog bola su najčešće mehanička oštećenja (padovi, nagli pokreti i istezanj..

Blog 6 + video

Impotencija - problem sa potencijom

Šta je impotencija?Impotencija ili problem sa potencijom jeste delimična ili potpuna nemogućnost muškarca da ima zadovoljavajuću seksualnu aktivnost, odnosno nemogućnost da se postigne ili da se erekcija održi dovoljno dugo tokom seksualnog odnosa kako bi on bio prihvatljiv za oba part..

Blog 7 + video

Petni trn

Šta je petni trn i koga najviše pogađa?Petni trn je čest izvor bolova u peti. U pitanju je problem koji nastaje uglavnom kod osoba koja previše stoje, hodaju ili sede, a neretko se javlja i kod sportista čija disciplina zahteva dosta kretanja.Ovo oboljenje podrazumeva mikroo&sca..

Blog 8 + video

Išijas (išijalgija) - simptomi i lečenje

Šta je išijas (išijalgija) i na koji način nastaje?Išijas, odnosno išijalgija je stanje koje utiče na Vaš išijadični nerv – koji je ujedno i najveći nerv u našem telu i grana se od donjeg dela leđa, preko bokova, gluteosa i obe noge. Ovo..

Blog 9 + video

Nameštanje atlasa

Cervikalni deo ljudske kičme sastoji se od sedam segmenata kostiju sa hrskavičnim diskovima između svakog tela kičme – pršljenova, koje nazivamo C1 do C7.Ovo je naš vrat koji podržava težinu naše glave i koji istovremeno štiti nerve koji prenose senzorne i motorne i..

Blog 10 + video

Korektivne vežbe za zaposlene

Dobrodošli u peti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Loše držanje je sve veći problem savremenog društva. Isuviše dugo sedenje ili stajanje na poslu, kao i neuravnoteženo vežbanje sa ponavljajućim pokretima dovode do loše posture, odnosno lošeg držanja...

Postavite pitanje