• Teodora Hercla 16, Zemun | 063 8017 225
    Specijalistički pregled u Oktobru → 3.000rsd
Blog - Fizionova Beograd

FIZIONOVA ZA VAS

U okviru našeg bloga očekuju vas edukativni i informativni tekstovi, kao i video klipovi, o prevenciji od povreda, nastanku bola, fizikalnoj terapiji i načinu lečenja u našem fizioterapeutskom centru.

Blog 1 + video

Bol u ledjima i krstima

Dobrodošli u prvi BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Naš glavni terapeut, Nemanja Marjanović, će Vam objasniti kako najčešće nastaje bol u donjem delu leđa i krstima i kako se možete zaštititi da do povrede, odnosno diskus hernije, nikada ne dođe. Pokazaćemo Vam najb..

Blog 2 + video

Prednji ukršteni ligamenti kolena

Dobrodošli u drugi BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Kao što već znate, naš glavni terapeut Nemanja Marjanović i ovaj put će Vas voditi kroz video i objasniće Vam kako najčešće nastaju povrede prednjih ukrštenih ligamenata i koje preventivne vežbe možete..

Blog 3 + video

Smrznuto rame

Dobrodošli u treći BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Naš glavni terapeut Nemanja Marjanović će Vas i ovaj put provesti kroz zanimljivu temu i ukratko objasniti sve vezano za sindrom smrznutog ramena.Šta je smrznuto rame?Smrznuto rame je povreda odnosno sindrom ko..

Blog 4 + video

Cervikalni sindrom

Dobrodošli u četvrti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Kao što već mnogi znaju, naš glavni terapeut Nemanja Marjanović će Vas i ovog puta voditi kroz objašnjenje povrede i bolnog stanja, detaljno  pojašnjenje terapije, kao i predstavljanje prev..

Blog 5 + video

Bol u donjem delu leđa ( Lumbago )

Lumbago - Akutni i hronični bol u donjem delu leđaBolove u donjem delu leđa delimo na akutne i hronične: Akutni bol u leđima ( lumbago ) se javlja iznenada i često ne traje više od par dana ili nekoliko nedelja.Uzroci akutnog bola su najčešće mehanička oštećenja (padovi, na..

Blog 6 + video

Impotencija - problem sa potencijom

Sa godinama je sve veća šansa da dođe do erektilne disfunkcije. Samo susretanje sa ovim problemom nije prijatno – osim što fizički utiče na osobu, postoji i ona duga strana psihičke nelagodnosti i odbijanja prihvatanja problema.Naš urolog specijalista dr Milan Višek..

Blog 7 + video

Petni trn

Šta je petni trn i koga najviše pogađa?Petni trn je čest izvor bolova u peti. U pitanju je problem koji nastaje uglavnom kod osoba koja previše stoje, hodaju ili sede, a neretko se javlja i kod sportista čija disciplina zahteva dosta kretanja.Ovo oboljenje podrazumeva mikroo&sca..

Blog 8 + video

Išijas (išijalgija) - simptomi i lečenje

Šta je išijas (išijalgija) i na koji način nastaje?Išijas, odnosno išijalgija je stanje koje utiče na Vaš išijadični nerv – koji je ujedno i najveći nerv u našem telu i grana se od donjeg dela leđa, preko bokova, gluteosa i obe noge. Ovo..

Blog 9 + video

Nameštanje atlasa

Cervikalni deo ljudske kičme sastoji se od sedam segmenata kostiju sa hrskavičnim diskovima između svakog tela kičme – pršljenova, koje nazivamo C1 do C7.Ovo je naš vrat koji podržava težinu naše glave i koji istovremeno štiti nerve koji prenose senzorne i motorne i..

Blog 10 + video

Korektivne vežbe za zaposlene

Dobrodošli u peti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Loše držanje je sve veći problem savremenog društva. Isuviše dugo sedenje ili stajanje na poslu, kao i neuravnoteženo vežbanje sa ponavljajućim pokretima dovode do loše posture, odnosno lošeg držanja...

Blog 11 + video

Osteopatija

Šta je osteopatija?Reč osteopatija potiče od grčke reči osteo (kost) i pathia koja označava patnju.Osteopatija je posebna vrsta medicinske prakse koja pruža sve blagodeti savremene medicine za dijagnozu stanja i bolesti, kao i procenu povreda. Ono po čemu se osteopatija posebno izdvaja jeste ..

Blog 12 + video

Protruzija diska - uzroci, simptomi i lečenje

U daljem tekstu predstavićemo vam više detalja o ovom obolenju, simptomima po kojima se prepoznaje, komplikacijama do kojih može doći, kao i o opcijama za lečenje protruzije diska.Šta je protruzija diskaU pitanju su diskovi koji se nalaze između pršljenova i koji ih povezuju. In..

Blog 13 + video

Trnjenje ruku i slabost u rukama

Lečenje problema sa trnjenjem ruku u Fizionova centru - zakažite pregled na broj 011/ 21 00 588Ukoliko sumnjate ili vam je potvrđena jedna od dijagnoza koja je povezana sa problemima sa kičmom, rešenje potražite u Fizionovi. Naš tim sastoji se od terapeuta, fizioterapeuta, kineziterape..

Blog 14 + video

Bol u vratu - simptomi i lečenje

Svaka osoba se bar jednom susrela sa ovom neprijatnošću. U pitanju je čest problem koji u korenu može imati puno različitih uzroka - nekada lošim držanjem, nekada lošim spavanjem, ali i brojnim drugim. Iako bol u vratu najčešće ne predstavlja simptom nekog ozbiljnijeg zdr..

Blog 15 + video

Bol u kolenu - uzroci i lečenje

Bol u kolenu - uzrociBol u kolenu moze biti svakojak: uzroci bola mogu da budu povrede ligamenata, meniskusa, hondromalacija, pfps-skakačko koleno, luksacija patele, ali i degenerativne promene u samom kolenu - gonartroza). Bol u kolenu se utvrdjuje na osnovu ultimativnih testova koje sprovodi ..

Blog 16 + video

Trnjenje nogu - uzroci i način lečenja

Pitanje koje se nužno pretpostavlja jeste - kada se trnjenje treba posmatrati kao bezazleno, a u kojim slučajevima je potrebno da se za pomoć obrati stručnom licu? Dakle, uzroci trnjenja često mogu da budu potpuno bezazleni. Dugo stajanje ili nepravilno držanje  na primer, mogu da budu uzr..

Blog 17 + video

Birgerova bolest - uzroci, simptomi i lečenje

Češće pogađa noge nego ruke a prvi simptom je najčešće jak bol u distalnim delovima (delovima koji su udaljeni od trupa - ruku i nogu) tokom mirovanja.Kod bolesnika se mogu javiti i grčevi u toku hoda koji mogu dovesti i do šepanja. Pored toga, u ređim slučajevima, mogu se pojav..

Blog 18 + video

Mišićna distrofija - uzroci i lečenje

 Postoji više različitih tipova mišićne distrofije, u zavisnosti od grupe mišića koja oboleva, načina nasleđivanja, kao i progresije bolesti. Takođe, svaka posebna vrsta mišićne distrofije ima svoje podtipove i bolest može da se drugačije ispolji u zavisnosti od svak..

Blog 19 + video

Skakačko koleno - patelarni tendinitis lečenje

Međutim, skakačko koleno (patelarni tendinitis) pogađa i sportiste čije discipline uključuju nagle promene smera, poput fudbala i hokeja, ali i rekreativce. Terapija za skakačko koleno u Fizionova centruBol u predelu čašice kolena je nešto što nikako ne bi trebalo zanemariv..

Blog 20 + video

Prirodna sredstva za potenciju

Bilo da li je u pitanju ozbiljniji problem ili prosto znatiželja kako da maksimizujete svoj seksualni potencijal u našem centru nudimo prirodno, neinvazivno rešenje za potenciju. Tretmani za potenciju u Fizionova centru FSWT- Usmerenom Terapijom Praksa je pokazala da je vasku..

Blog 21 + video

Golferski lakat - medijalni epikondilit - simptomi i lečenje

Medijalni epikondilitisMedicinski naziv za teniski ili golferski lakat je medijalni epikondilitis. Medijalni epikonditis utiče na tetive mišića podlaktice i nadlaktice. Pomenute tetive spajaju mišiće ručnog zgloba sa delom kosti na unutrašnjoj strani lakta koja se naziva medijal..

Blog 22 + video

Prirodni lek za potenciju - poboljšanje potencije

Nekada problem sa potencijom dolazi sa godinama (najčešće zajedno sa nekim organskim oboljenjima ili usled terapije za ta oboljenja), ali je i sve više mlađih muškaraca koja usled savremenog načina života i nuspojava koje dolaze sa njim imaju problema sa potencijom.I dok medicin..

Blog 23 + video

Lečenje diskus hernije

Dva najčešća tipa diskus hernije su lumbalni i cervikalni sindrom.Kod lumbalne hernijacije diska leđa Vas mogu boleti zbog dužeg sedenja u jednom položaju ili izvođenja istih aktivnosti kontinuirano (stajanja, nošenja teških predmeta itd.) Tada nastaje bol u mišićima leđa..

Blog 24 + video

Bol u ramenima - uzroci i lečenje

Razlozi pojave bolnog ramena mogu biti akutni ili hronični, a od uzroka zavisi i lečenje koje mora biti savremeno, kombinovano i prilagođeno svakom pacijentu.Fizioterapeutski centar je pravo mesto gde možete dobiti detaljne preglede i lečenje postavljene dijagnoze koja će brzo doneti olakšanj..

Blog 25 + video

Kiropraktika ili FSWT terapija- šta raditi i u kom trenutku?

Međutim, svaka subluksacija, pa čak i najblaže izmeštanje zglobova iz svoje pozicije ometa normalno funkcionisanje nervnog sistema zbog čega je njihovo uklanjanje od neprocenjivog značaja. Jedna od najčešćih posledica subluksacija zbog kojih nam se pacijenti obraćaju jeste diskus ..

Blog 26 + video

Spondiloza vrata i kičme - simptomi i lečenje

Život sa bolom nije opcija. Čak i u poznim godinama je moguće ublažiti promene ako se tretman započne na vreme, u odgovarajućem fizioterapeutskom centru koji koristi najsavremenije metode lečenja.Ne odlažite posetu lekaru jer vam za samo par tretmana može biti mnogo bolje.Spondiloza vrata - lečenje ..

Blog 27 + video

Bol u kuku - simptomi i lečenje upale kuka

Značajna tačka u muskulaturi, upotreba pri svakom pokretu i degenerativne promene su učinile da je ovo bol koji se najčešće javlja i pogađa i mlađe i starije osobe.Ako ste i vi primetili neke probleme ili jednostavno želite da očuvate zdravlje kukova - pozovite naše stručnjake za pravi..

Blog 28 + video

Lordoza - Šta je, kako nastaje i da li se vežbanjem može ispraviti?

Lordoza je deformitet kičme koji nastaje usled veće zakrivljenost kičmenog stuba od one koja je normalna. Pogađa kičmu na različitim mestima, a ispoljava se kroz nepravilno držanje tela i bolovima koji se javljaju usled opterećenja.Lečenje je neophodno, ali da bi se problem pravilno tretirao potreba..

Blog 29 + video

Bol u trtičnoj kosti - simptomi i lečenje kokcigodinije

Ipak, ovo je itekako osetljiv deo koštano-zglobnog sistema koji, kada zaboli, utiče na obim pokreta i bol prenosi i na okolna područja tako da će vam zasigurno trebati pregled fizijatra i saveti za lečenje.U Fizionova centru rade stručnjaci iz oblasti fizikalne terapije i rehabilitacije pa sm..

Blog 30 + video

Artritis - simptomi i lečenje Reumatoidnog artritisa

Fizionova Centar je pravo mesto za lečenje ovih i sličnih promena koje nastaju na mekim tkivima i koštano-zglobnom sistemu. Uspešno lečimo preko 50 oboljenja, a među njima i podvrste artritisa.Cilj nam je da pacijenta oslobodimo bola i vratimo slobodu pokreta, nešto što o..

Blog 31 + video

Osteoartritis - kako prepoznati simptome i pravilno lečenje degenerativnog oboljenja zglobova?

Posetite Fizionova centar i sprečite veća oštećenja, ali i usporite dalje propadanje hrstavice. Mi imamo metode za najefikasnije lečenje, dozvolite da vam pomognemo.U ovom tekstu želimo da vam ukažemo na rane simptome i prednosti lečenja, ali i koje opcije nudi naš fizijatrijski centar..

Blog 32 + video

Artroza - šta je, kako prepoznati simptome i lečenje

Ipak, značaj zglobova ne primećujemo sve dok oni ne obole i tako ograniče normalno funkcionisanje. Jedno od izvora promena i bola može da bude i artroza – degenerativna bolest zbog koje zglobovi gube svoju prirodnu funkciju.Fizionova centar je pravo mesto za lečenje svih oblika reumatskih obol..

Blog 33 + video

Meniskus - kako dolazi do povrede meniskusa kolena i njegovo lečenje

Bilo da se trči, hoda, stoji, pliva…kolena imaju svoju ulogu i podnose pritisak. Pošto omogućavaju sve aktivnosti jer imaju dobru strukturu koja omogućava fleksibilnost i otpornost, svaka povreda ima dalekosežne posledice. Jedan od važnijih delova za normalno korišćenje kol..

Blog 34 + video

Sinovitis - šta je, kako nastaje i lečenje

Zglobovi su mesta spajanja dve ili više kostiju i omogućavaju normalno pomeranje koštano-zglobnog sistema. Različitih su vrsta i dele se na:Sinovijalne(pokretne zglobove): kolena, ručni zglobovi, kukovi, članci, ramena, laktoviPolu-pokretni zglobovi: kičmaNepokretni zglobovi: zglo..

Blog 35 + video

Tendinitis - simptomi i lečenje upale tetiva

Tetive su vezivna tkiva mišića i služe da se oni povežu sa kostima. U glavnom su sačinjena od kolagena, imaju malo nervnih završetaka i krvnih sudova pa se sporo oporavljaju nakon svake povrede.Ahilova tetiva je najjača u ljudskom telu i čini deo od oko 4.000 različitih tetiva u telu. ..

Blog 36 + video

Fibromijalgija- kako prepoznati prve simptome i lečenje

Šta je fibromijalgija i koga najčešće pogađa?Mnogi nisu znali, ali fibromijalgija je stručan naziv za hroničnu bolest koja izaziva bol u celom telu, umor, poremećaj sna i mentalne teškoće. Da, dobro ste pročitali, postoji bolest koju ne izaziva povreda ili neko ošteć..

Blog 37 + video

Bol između lopatica - uzroci nastanka i kako povratiti slobodu pokreta ruku

Čitava regija sadrži različite grupe mišića, nerava i kostiju zbog čega bol u lopaticama utiče na pokrete čitavog gornjeg dela tela znatno ih ograničavajući.Pojava simptoma može nastati usled povrede, lošeg držanja, a može biti i pokazatelj ozbiljnih zdravstvenih stanja koja mogu i ugr..

Blog 38 + video

Uganuće i povreda skočnog zgloba – kako izgleda pravilno lečenje?

Uganuće skočnog zgloba je naročito česta povreda u sportu koji ima tendenciju da opterećuje zglobove trčanjem i promenom smera, ali nisu sportisti jedini koji boluju. Statistika kaže da čak 2 miliona ljudi samo u Americi godišnje doživi uganuće skočnog zgloba, a da je čak 85% povreda, povreda..

Blog 39 + video

Bol u butinama – učestali problem sa različitim uzrocima

Bolovi u butinama manifestuju se u vidu neprijatnih osećaja i stanja u predelu nogu između kolena i kukova. Pojava bola može biti trenutna ili se može pojačavati vremenom, što u velikoj meri zavisi od njene same lokalizacije i uzroka. Međutim, bilo da se javlja iznenada ili da je hronična, bo..

Blog 40 + video

Ahilova tetiva – simptomi, povreda i lečenje ahilove pete

Šta je ahilova peta ili ahilova tetiva?Ahilova tetiva, poznatija pod nazivom ahilova peta, predstavlja izduženu, vlaknastu tetivu dužine oko 15 cm, koja se nalazi na zadnjoj strani potkolenice. Njena uloga je da povezuje mišiće listova ( Gastrocnemius i Soleus ) za kost pete, pa samim ..

Blog 41 + video

Kada i kako se javlja spazam mišića i kako olakšati tegobe?

Grčenje mišića pogađa različite uzraste i može se javiti i tokom mirovanja, ali i tokom fizičke aktivnosti. Pošto tokom trajanja kontrakcija mišić boli i praktično je neupotrebljiv, često ponavljanje simptoma može biti pokazatelj ozbiljnijeg zdravstvenog problema koji se mora le..

Postavite pitanje
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Pravilnik o kolačićima | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing