FIZIONOVA ZA VAS

U okviru našeg bloga očekuju vas edukativni i informativni tekstovi, kao i video klipovi, o prevenciji od povreda, nastanku bola, fizikalnoj terapiji i načinu lečenja u našem fizioterapeutskom centru.

Blog 1 + video

Bol u ledjima i krstima

Dobrodošli u prvi BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Naš glavni terapeut, Nemanja Marjanović, će Vam objasniti kako najčešće nastaje bol u donjem delu leđa i krstima i kako se možete zaštititi da do povrede, odnosno diskus hernije, nikada ne dođe. Pokazaćemo Vam najb..

Blog 2 + video

Prednji ukršteni ligamenti kolena

Dobrodošli u drugi BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Kao što već znate, naš glavni terapeut Nemanja Marjanović i ovaj put će Vas voditi kroz video i objasniće Vam kako najčešće nastaju povrede prednjih ukrštenih ligamenata i koje preventivne vežbe možete..

Blog 3 + video

Smrznuto rame

Dobrodošli u treći BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Naš glavni terapeut Nemanja Marjanović će Vas i ovaj put provesti kroz zanimljivu temu i ukratko objasniti sve vezano za sindrom smrznutog ramena.Šta je smrznuto rame?Smrznuto rame je povreda odnosno sindrom ko..

Blog 4 + video

Cervikalni sindrom

Dobrodošli u četvrti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Kao što već mnogi znaju, naš glavni terapeut Nemanja Marjanović će Vas i ovog puta voditi kroz objašnjenje povrede i bolnog stanja, detaljno  pojašnjenje terapije, kao i predstavljanje prev..

Blog 5 + video

Bol u donjem delu leđa

Akutni i hronični bol u donjem delu leđaBolove u donjem delu leđa delimo na akutne i hronične: Akutni bol u leđima se javlja iznenada i često ne traje više od par dana ili nekoliko nedelja.Uzroci akutnog bola su najčešće mehanička oštećenja (padovi, nagli pokreti i istezanj..

Blog 6 + video

Impotencija - problem sa potencijom

Sa godinama je sve veća šansa da dođe do erektilne disfunkcije. Samo susretanje sa ovim problemom nije prijatno – osim što fizički utiče na osobu, postoji i ona duga strana psihičke nelagodnosti i odbijanja prihvatanja problema.Za početak, hajde da definišemo šta je..

Blog 7 + video

Petni trn

Šta je petni trn i koga najviše pogađa?Petni trn je čest izvor bolova u peti. U pitanju je problem koji nastaje uglavnom kod osoba koja previše stoje, hodaju ili sede, a neretko se javlja i kod sportista čija disciplina zahteva dosta kretanja.Ovo oboljenje podrazumeva mikroo&sca..

Blog 8 + video

Išijas (išijalgija) - simptomi i lečenje

Šta je išijas (išijalgija) i na koji način nastaje?Išijas, odnosno išijalgija je stanje koje utiče na Vaš išijadični nerv – koji je ujedno i najveći nerv u našem telu i grana se od donjeg dela leđa, preko bokova, gluteosa i obe noge. Ovo..

Blog 9 + video

Nameštanje atlasa

Cervikalni deo ljudske kičme sastoji se od sedam segmenata kostiju sa hrskavičnim diskovima između svakog tela kičme – pršljenova, koje nazivamo C1 do C7.Ovo je naš vrat koji podržava težinu naše glave i koji istovremeno štiti nerve koji prenose senzorne i motorne i..

Blog 10 + video

Korektivne vežbe za zaposlene

Dobrodošli u peti BLOG fizioterapeutskog centra Fizionova!Loše držanje je sve veći problem savremenog društva. Isuviše dugo sedenje ili stajanje na poslu, kao i neuravnoteženo vežbanje sa ponavljajućim pokretima dovode do loše posture, odnosno lošeg držanja...

Blog 11 + video

Osteopatija

Šta je osteopatija?Reč osteopatija potiče od grčke reči osteo (kost) i pathia koja označava patnju.Osteopatija je posebna vrsta medicinske prakse koja pruža sve blagodeti savremene medicine za dijagnozu stanja i bolesti, kao i procenu povreda. Ono po čemu se osteopatija posebno izdvaja jeste ..

Blog 12 + video

Protruzija diska - uzroci, simptomi i lečenje

U daljem tekstu predstavićemo vam više detalja o ovom obolenju, simptomima po kojima se prepoznaje, komplikacijama do kojih može doći, kao i o opcijama za lečenje protruzije diska.Šta je protruzija diskaPod protruzijom diska smatra se čitav jedan raspon stanja i obolenja kojima su dire..

Blog 13 + video

Trnjenje ruku i slabost u rukama

Lečenje problema sa trnjenjem ruku u Fizionova centruUkoliko sumnjate ili vam je potvrđena jedna od dijagnoza koja je povezana sa problemima sa kičmom, rešenje potražite u Fizionovi. Naš tim sastoji se od terapeuta, fizioterapeuta, kineziterapeuta i praktičara koji vam mogu ponuditi st..

Blog 14 + video

Bol u vratu - simptomi i lečenje

Svaka osoba se bar jednom susrela sa ovom neprijatnošću. U pitanju je čest problem koji u korenu može imati puno različitih uzroka - nekada lošim držanjem, nekada lošim spavanjem, ali i brojnim drugim. Iako bol u vratu najčešće ne predstavlja simptom nekog ozbiljnijeg zdr..

Blog 15 + video

Bol u kolenu - uzroci i lečenje

Bol u kolenu - uzrociBol u kolenu moze biti svakojak: uzroci bola mogu da budu povrede ligamenata, meniskusa, hondromalacija, pfps-skakačko koleno, luksacija patele, ali i degenerativne promene u samom kolenu - gonartroza). Bol u kolenu se utvrdjuje na osnovu ultimativnih testova koje sprovodi ..

Blog 16 + video

Trnjenje nogu - uzroci i način lečenja

Pitanje koje se nužno pretpostavlja jeste - kada se trnjenje treba posmatrati kao bezazleno, a u kojim slučajevima je potrebno da se za pomoć obrati stručnom licu? Dakle, uzroci trnjenja često mogu da budu potpuno bezazleni. Dugo stajanje ili nepravilno držanje  na primer, mogu da budu uzr..

Postavite pitanje
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Pravilnik o kolačićima | Politika privatnosti
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing