• Teodora Hercla 16, Zemun | 063 8017 225
  Specijalistički pregled u Oktobru → 3.000rsd
Prirodna sredstva za potenciju-Fizionova Beograd

Prirodna sredstva za potenciju

Zaboravite na problem potencije uz pomoć posebne FSWT - Usmerene Terapije

Nemogućnost da se postigne zadovoljavajuća seksualna aktivnost, odnosno ograničenost da se postigne ili da se dovoljno dugo održi erekcija postaje sve češća pojava koja se često javlja i u mlađoj i u starijoj dobi. Reproduktivno zdravlje bitno je ne samo zarad donošenja potomstva, već predstavlja i važan faktor za opšte psihofizičko blagostanje muškaraca i žena. Iz tog razloga, problem sa potencijom se ne bi smeo zanemarivati i trebalo bi reagovati adekvatno čim se primete prvi simptomi.
Bilo da li je u pitanju ozbiljniji problem ili prosto znatiželja kako da maksimizujete svoj seksualni potencijal u našem centru nudimo prirodno, neinvazivno rešenje za potenciju. 

Tretmani za potenciju u Fizionova centru FSWT- Usmerenom Terapijom 

Praksa je pokazala da je vaskularna erektilna disfunkcija jedan od vodećih uzroka problema sa potencijom. Vaskularna erektilna disfunkcija podrazumeva ograničen dotok krvi do penisa zbog čega dolazi do nemogućnosti da se dovoljno dugo zadrži erekcija i u krajnjem slučaju da se uopšte postigne erekcija. 

U našem Fizionova centru svakodnevno radimo tretmane koji su vrlo efikasni po ovom pitanju. U pitanju je FSWT - Usmerena Terapija uz koju je moguće rešiti problem sa samo 6 tretmana

Šta je FSWT - Usmerena Terapija?

Radijalni shockwave uspešno se koriste u medicini  još od 1980. godine.To su akustični talasi frekvencije između 16 i 20 MHz-a. Kada su usmereni na određeni organ ili tkivo, ovi talasi omogućavaju regeneraciju i ojačavanje vaskularne strukture. U slučaju penisa, podstiče se stvaranje novih krvnih sudova, bolja prokrvljenost. Rezultat je čvršća i dugotrajnija erekcija. 

Zašto je FSWT - Usmerena Terapija odlično prirodno sredstvo za potenciju? 

Usmerena Terapija FSWT metodom namenjena je svima onima koji žele da postignu bolju potenciju prirodnim sredstvima, bez medikamenata i pritom potpuno neinvazivno. 

Obzirom da je u preko 80% slučajeva problema sa potencijom problem u vaskularnoj prokrvljenosti polnog organa, FSWT - Usmerena Terapija se pokazala kao odlično rešenje, jer upravo služi postizanju bolje prokrvljenosti i regeneraciji vaskularne mreže u polnom organu.

Ova terapija odobrena je od strane Evropske asocijacije urologa

Za sprovođenje terapije koristi se poseban aparat koji producira usmerene ultrazvučne talase niskog intenziteta. Jedna terapija traje oko 15 minuta, a kao rezultat, postiže se u vrlo kratkom roku stimulacija protoka krvi i regeneracija krvnih sudova u vaskularnoj mreži penisa. 

Jedinstvena i potpuno neinvazivna metoda

Za ove tretmane nije potrebna anestezija, oni nisu bolni, a procenat uspešnosti je 85%. Takođe, drago nam je da možemo da se pohvalimo je Fizionova jedini centar na teritoriji jugoistočne Evrope u kojem je moguće tretirati problem sa potencijom uz pomoć inovativnog FSWT koncepta

Rezultati su mogući sa samo 6 tretmana

Iskustvo koje imamo sa brojnim pacijentima različitih starosnih doba je da se do potpunog oporavka može doći i sa samo 6 terapija.

Terapiju vode iskusni terapeuti koji će na osnovu pregleda i u zavisnosti od težine disfunkcije odrediti odgovarajući protokol. 

Pozovite nas i zakažite vaš pregled već danas - 011/21-00-588

Zašto je važno postići bolju prokrvljenost polnog organa? 

Pre nego što se počne sa seksualnom aktivnošću, kada usled seksualne ili mentalne stimulacije dođe do seksualnog uzbuđenja, mozak oslobađa azot-oksid čime se pokreće opuštanje mišića u polnom organu. 

Kada se mišić penisa opusti, arterije se takođe opuštaju i bolje prokrvljuju što dovodi do erekcije. Što je prokrvljenost uda bolja, to će i erekcija biti jača i duža. 

Uzroci problema sa potencijom

Postoje brojni uzroci koji mogu da dovedu do problema sa potencijom kod muškaraca. Najveći deo tih uzroka dolazi usled savremenog načina života koji je u velikoj meri ispunjen neizvesnošću i stresom. 

Druga vrsta uzroka mogu da budu konkretne mehaničke povrede, dok u treću spadaju određena obolenja usled kojih dolazi do potpune ili delimične seksualne disfunkcije. 

Polna nemoć nastala usled obolenja može biti direktna posledica samih obolenja, a čest je slučaj da se polna nemoć javi kao posledica terapije koja je prepisana za to obolenje. 

Faktor rizika

Iako se problem sa potencijom može javiti kod svakoga, najlešći faktori rizika uključuju

 • -starost

 • -zdravstvena stanja (kao što su dijabetes, oboljenja srca i krvnih sudova)

 • -povreda karlice, kičmene moždine ili povreda penisa 

 • -terapija koja uključuje antidepresive ili terapiju za visok pritisak

 • -anksioznost, stres

 • -prekomerna težina

 • -pušenje

Pored navedenih, značajan faktor koji često može da bude udružen i zajedno sa drugim faktorima rizika jeste psihološki aspekt. Dobar deo pacijenata ima takozvane psihološke barijere koje dovode do impotencije ili razvije iste nakon jednog ili više negativnih seksualnih iskustava. 

Lečenje se sastoji od prepoznavanja i uklanjanja uzroka koje su doveli prvobitnog problema. Pored toga, postoje određene neagresivne metode, odnosno prirodna sredstva koja mogu da dovedu do bržeg rešavanja impotencije. U tim slučajevima, jako je važno istovremeno raditi kako na fizičkom, tako i na psihološkom aspektu. 

Sve je više mladih kojima su potrebna sredstva za potenciju

Jedan od mitova vezanih za impotenciju jeste da ona zagvata isključivo stariju populaciju. 

Međutim, istina je da je potencija bolest savremenog doba i da je sve više mladih kojima su potrebna rešenja za potenciju. Takođe, istina je da stariji ljudi imaju veće šanse za impotenciju, ali ne zbog godina, već zbog razvoja organskih obolenja koja mogu da dovedu do seksualne nemoći. Zapravo, od ukupnog procenta osoba koji imaju problema sa potencijom, oko 25% čine stariji od 65 godina, sve je više mlađe populacije ispod 40 godina koja oboljeva, a 3 procenta muškaraca koji imaju problema za potenciju spadaju u grupu koja je mlađa od 30. 

Ostala prirodna sredstva za potenciju

Pored navedenih metoda u zavisnosti od uzroka, postoje biljke koje se smatraju delotvornim za potenciju, određene čajne mešavine, a kao odličan način za postizanje bolje potencije pokazalo se da je delotvorno izbacivanje štetnih navika i promene u ishrani. 

Biljke, čajevi i biljni suplementi 

Mnoge biljke pokazale su se kao potencijalno efikasne u poboljšanju seksualne funkcije kod muškaraca. Međutim, postoji malo naučno utemeljenih dokaza koji podržavaju upotrebu bilo kakvih biljnih preparata u lečenju erektilne disfunkcije i postizanju bolje potencije. Zbog toga bi bilo kakve vrste navedenih preparata biljnih suplemenata trebalo uzimati sa oprezom. 

Ishrana za potenciju

Istraživanja su pokazala da postoji veza između unosa holesterola putem ishrane i unosa nezasićenih masnoća sa potencijom.  Takođe, postoje studije koje su pokazale da mediteranska ishrana koja se  uglavnom zasniva na povrću, voću, integralnim žitaricama i zdravim masnoćama doprinosi boljoj potenciji i predstavlja način za prevenciju erektilne disfunkcije. Takođe, uz promene u ishrani, potrebno je da se redukuju štetne navike, poput pušenja i alkohola i drugih koje takođe negativno utiču na potenciju. 

Zakažite pregled ili konsultacije na broj 011/ 21 00 588

Informisanje o zdravstvenim problemima koji vas muče, kao i o potencijalnim tretmanima za otklanjanje istih je vrlo važno. Kako bismo vam pružili najbolju moguću terapiju i ne bi li postigli zacrtani cilj, vaše učešće je ključno - jer vi ste nam najbolji partner u procesu oporavka. 

Nekada problem potencije nije moguće  izlečiti prirodnim putem nego  je neophodno medicinsko lečenje vaskularne erektilne disfunkcije. U takvom slučaju potrebno je da se konsultujete sa našim urologom specijalistom dr Milan Višekruna , sa preko 20 godina iskustva na polju rešavanja erektilne disfunkcije. Za sva dodatna pitanja ili konsultacije pozovite broj-  011/21-00-588

ZAKAŽITE PREGLED

Nazovite nas i naši operateri će Vam zakazati prvi slobodan termin koji Vam odgovara

Postavite pitanje
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Pravilnik o kolačićima | Politika privatnosti
 • Obavezni
 • Trajni
 • Statistika
 • Marketing