• Teodora Hercla 16, Zemun | 063 8017 225
  Specijalistički pregled u Oktobru → 3.000rsd
Artritis - simptomi i lečenja Reumatoidnog artritisa- Fizionova Beograd

Artritis - simptomi i lečenje Reumatoidnog artritisa

Oslobodite se bola i vratite slobodu svom pokretu - izlečite zapaljene zglobova uz pomoć FSWT terapije

Artritis je zajednički naziv za skup stanja koja pogađaju zglobove i manifestuju se kroz bol i ukočenost pogođenog dela. Obuhvata preko 100 različitih oboljenja, a reumatoidni artritis je jedan od njih.

Fizionova Centar je pravo mesto za lečenje ovih i sličnih promena koje nastaju na mekim tkivima i koštano-zglobnom sistemu. Uspešno lečimo preko 50 oboljenja, a među njima i podvrste artritisa.

Cilj nam je da pacijenta oslobodimo bola i vratimo slobodu pokreta, nešto što oni prvo gube u situaciji kada zglobovi obole. Imamo stručan tim, vrhunsku opremu i moderno opremljen prostor pa smo u mogućnosti da saniramo i najkomplikovanija stanja.

Bilo da imate genetske predispozicije ili ste osetili bol pri pokretu, pozovite nas i zakažite pregled. Neka fizijatri utvrde gde je problem i propišu eventualnu terapiju jer se pravovremenim lečenjem mogu postići daleko bolji rezultati.

Pročitajte naše savete i na vreme lečite sve fizijatrijske probleme, znate pravo mesto za to!

Šta je artritis?

Artritis obuhvata skup oboljenja koji izazivaju zapaljenje zglobova. Bolest napreduje postupno i znatno ograničava pokrete pa ne čudi što je jedan od vodećih uzroka invaliditeta, a pogađa i decu i odrasle.

Najčešći oblici su artroza, osteoartritis, reumatoidni artritis, psorijatični artritis, juvenilni artritis, giht i nastaju iz različitih razloga i u različitom životnom dobu.

Lečenje i ublažavanje problema artritisa u Fizionovi

Lečenje u Fizionovi započinje sa postavljanjem prave dijagnoze, a pošto artritis ima brojne podvrste više je nego jasno da je dijagnoza osnov svega.

Na osnovu toga se propisuju protokoli za lečenje ovih stanja, a kod nas je njih čak 4: protokol broj 1, protokol broj 3, protokol broj 5, protokol broj 31, protokol broj 611 i uz FSWT usmerenu terapiju daju odličnu kombinaciju za lečenje svih stanja.

Daleko najčešće lečimo reumatoidni artritis koji se javlja i na malim i na velikim zglobovima u telu. U zavisnosti od toga koji su pogođeni biće i uticaj na normalno funkcionisanje, ali bol, ograničeni pokreti i sve teže korišćenja zgloba će sve svakako prisutno.

Za svakog pacijenta naši specijalisti primenjuju i prave poseban plan lečenje na osnovu prethodno obavljene dijagnostike.

Pozovite i zakažite pregled na broj: 011/ 21 00 588

Kako prepoznati artritis? Simptomi artritisa

U zavisnosti od konkretne vrste i simptomi se različito manifestuju, mogu nastati naglo ili se razvijati postupno.

Najčešće se prvo javlja blaga bol i ukočenost zglobova. Bol pri pokretu je sve češća, a zglob sve teže podnosi pritisak pa bol i tokom mirovanja.

Zglob je topao, može se javiti otok, a vremenom zglob gubi svoju funkciju i dosta puta se javlja deformacija zgloba.

Ipak, simptomi zavise od konkretne dijagnoze pa je i lečenje drugačije. To je prvi korak ka pravilnom tretiranju ovih promena na zglobovima.

Koji zglobovi su najčešće zahvaćeni artritisom?

U Fizionovi smo se susreli sa različitim oblicima artritisa, ali su najčešće lečeni na ovim delovima tela:

 • Artritis šake

artritis šake

Artritis šake je češći oblika artritisa i prvo nastaje na zglobovima šake, a onda se širi na velike zglobove. Nekada je teško uraditi poslove koji zahtevaju stabilnost i jačinu šake, a bol je sve češća.

 • Artritis prstiju

Jedno od karakterističnih oblika je artritis prstiju kod kog kako bolest napreduje dolazi do deformacije zglobova kada oni imaju tešku pokretljivost. I ovde je otežano izvođenje preciznih poslova kao što je kopčanje dugmadi, šivenje iglom, pisanje…

 • Artritis kolena

artritis kolena

Artritis kolena nastaje ili kao degenerativni problem ili kao rezultat upalnog procesa koji je vezan sa hrskavicom u zglobu. Kolena nose veliki teret i imaju veliku ulogu, pa bol u zglobovima i ograničenost pokreta jako puno smeta pri normalnom funkcionisanju.

 • Artritis viličnog zgloba

Artritis viličnog zgloba zahvata zglob vilice pa otežava zvakanje i pomeranje vilice. Bol se javlja pri govoru, pijenju tečnosti, a kasnije i u toku mirovanja.

Ovo je samo nekoliko najčešćih mesta koja mogu biti pogođena upalom, a često bole i zglobovi ramena, stopala, lakta… Imali smo priliku da lečimo i male i velike zglobove i znamo kako da ih ne ugrozimo pri tretiranju, a da postignemo dobre rezultate.

Šta je reumatoidni artritis?

Reumatoidni artritis je podvrsta artritisa i nastaje kao posledica upale unutar zgloba koju stvara prejaka imunitetska reakcija. Dakle, ovo je autoimuna bolest koja se manifestuje kao sinovitis koji postepeno razara hrskavicu kolena i time uništava njegovu funkciju.

Od ovog reumatskog oboljenja najčešće oboljevaju žene i to u petoj i šestoj deceniji.

Ne postoji mogućnost prevencije, ali je važno da se bolest otkrije što ranije i započne sa lečenjem jer se ona tako usporava, a zglobovi ostaju funkcionalni.

Reumatoidni artritis simptomi - Šta uzrokuje pojavu Reumatskog artritisa?

Uzrok reumatoidnog artritisa nije jasno otkriven, ali se zna da nastaje zato što imunitet napada hrskavicu zgloba i uništava je. Negde se pretpostavlja da uticaj ima i genetika, ali i virusna ili bakterijska infekcija. Lekari smatraju da i spoljašnji uticaji imaju veliki uticaj u razvijanju bolesti. 

Nama u Fizionovi je najvažnije da otkrijemo koji su zglobovi zahvaćeni i koliko su pogođeni promenama pa da se na osnovu toga propiše prava terapija.

Lečenje Reumatoidnog artritisa u Fizionova Centru uz pomoć odgovarajuće FSWT terapije, pozovite i zakažite pregled na broj 011/21-00-588

Kao i za sve druge oblike artritisa i reumatoidni artritis zahteva pravilno dijagnostikovanje, a potom i propisivanje terapije. 

Za lečenje reumatoidnog artritisa se koristi protokol broj 1, protokol broj 3, protokol broj 5, protokol broj 31, protokol broj 611 i usmerena FSWT terapija koja pomaže usporavanje bolesti i očuvanje normalne funkcije zglobova.

 • Usmerena FSWT terapija za reumatski artritis

FSWT terapija se sprovodi na aparatu koji emituje akustične talase velike gustine koji aktiviraju hormone rasta u ciljanom delu i podstiču regeneraciju kako kostiju tako i mekih tkiva.

Već nakon prve terapije bol se smanjuje za 30%, a nakon čitavog ciklusa ugrožen zglob je u mnogo boljem stanju nego pre terapije. Nama to pomaže da sprovodimo i ostale procedure u okviru protokola i tako usporavamo dalje napredovanje artritisa i razaranje zglobova, a ujedno radimo na vraćanju fleksibilnosti i punog obima pokreta.

Fizionova centar – mesto gde bol prestaje!

Uverite se i sami u našu stručnost i efikasnost, pozovite nas na broj telefona i zakažite pregled. To je najveći korak ka rešavanju problema, od tada mi koračamo uz vas i brinemo o vašem zdravlju.

Artritis zahteva temeljno ispitivanje i pravilno propisivanje terapije jer je to jedni način da se očuva funkcija zgloba i on prestane da boli. Imamo preko 5.000 zadovoljnih pacijenata tokom 20 godina radnog iskustva. Ukažite nam poverenje i budite jedan od njih.

ZAKAŽITE PREGLED

Nazovite nas i naši operateri će Vam zakazati prvi slobodan termin koji Vam odgovara

Postavite pitanje
Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića. Pravilnik o kolačićima | Politika privatnosti
 • Obavezni
 • Trajni
 • Statistika
 • Marketing