srbody .gdlr-core-testimonial-item .gdlr-core-testimonial-item-title{ text-transform : none; letter-spacing: 0; } body .gdlr-core-accordion-style-box-icon .gdlr-core-accordion-item-title{ text-transform: none; letter-spacing: 0; font-size: 17px; } body .gdlr-core-block-item-title-wrap.gdlr-core-left-align .gdlr-core-block-item-title{ text-transform: none; letter-spacing: 0; } body .gdlr-core-personnel-list-image .gdlr-core-media-image .gdlr-core-opacity-on-hover .gdlr-core-zoom-on-hover {background: url(https://fizionova.rs/wp-content/uploads/2017/11/Fizionova-Logo-01-Copy-e1509662996492.png) center top no-repeat !important;}

Iskra Medical

Hipobarična terapija

Hipobarična terapija je veoma uspešna metoda koja aplikacijom vakuma niskog pritiska na ekstremitete pomaže u oporavku od sportskih napora i povreda, fraktura i reumatizma stopala, kolena, kuka i kičmenog stuba, kao i brz oporavak posle treninga.

Naizmeničnim pulsnim promenama pritiska koje su u vrednostima manjim od srednjeg atmosferskog pritiska poboljšava se cirkulacija i limfotok, ubrzava se oksigenacija a samim tim se ubrzava transport kiseonika do određenih delova tkiva.

Ova metoda primenjuje se i kod aktivnih sportista radi brže razgradnje laktata, odnosno soli mlečnih kiselina.

Povrede i stanja koja se leče hipobaričnom terapijom su različita – morbus Rajter, morbus Birger, mikro i makro angiopatije dijabetičkog porekla, prelom svih oblika i vrsta, sportske povrede, degenerativni reumatizam zgloba stopala, kolena i kuka, lumbalnog sakralnog dela kičme, kao i razne vrste tendinopatija i neuropatija nastalih kao uzrok diskus hernije.

Ovom metodom smanjuju se bolovi i edem, odnosno otok, a takođe se upotrebljava i u fazi kondicionih priprema aktivnih sportista, i tokom oporavka nakon zahtevnih treninga.

Hipobarična terapija aplikuje se pomoću vakumske vreće, a lokalno pomoću ventuza.

Izbor različitih aplikatora omogućava terapiju na manjim i većim površinama, kao i na teško dostupnim delovima tela, a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

https://www.iskramedical.eu/

U nastavku možete pogledati video u kojem naš direktor centra Nenad Nešić detaljno objašnjava način primene Hipobarične terapije.

Call Now Button